Fizioterapie termografie Laser kinetoterapie magnetoterapie IASI Fizioterapie termografie Laser kinetoterapie magnetoterapie IASI

 

FIZIOTERAPIE, REUMATOLOGIE, MASAJ, KINETOTERAPIE, RECUPERARE MEDICALĂ.

INVESTIGAŢII PRIN TERMOGRAFIE ȘI ECOGRAFIE

0232-255.294

Telefonul pacientului

Decompresie vertebrală (Elongație)

Elongațiile sunt tracțiuni în ax a diverselor regiuni ale coloanei, cu scopul de a depărta vertebrele între ele. Tracțiunile se executa pe diferite aparate sau manual. Tracțiunea se execută pe axul coloanei și poate să fie: continuă, progresivă, sau cu intermitențe discontinue (se crește progresiv forța de tracțiune, se menține la punctul maxim, apoi se scade treptat).Tracțiunile se fac în plan orizontal, vertical sau înclinat.

 

Cu ajutorul aparatelor, recuperarea se face mai repede

 

Decompresia (elongaţia) tridimensională a vertebrelor reprezintă versiunea „high tech” a tracţiunii sau elongaţiei. Elongaţia este o metodă de tratament nechirurgical, un proces prin care se creează un efect de vid sau de presiune negativă în interiorul discurilor. Acest vid ajută discurile să se hidrateze, creând mediul de vindecare. Decompresia vertebrală duce la creşterea spaţiului intervertebral. Un alt mecanism prin care acţionează este elongarea ligamentelor coloanei vertebrale, ce duce la deblocarea segmentelor discovertebrale şi crearea de spaţiu pentru mărirea în volum a discului.

 

Cu pastile se elimină durerea, dar cauza rămâne.

 

Tot ce înseamnă tratarea problemelor de spate nu trebuie să implice durere. Tridimensională şi multifuncţională, masa pe care se aşează pacientul este conectată la un calculator la care ajung datele bolnavului, iar după ce se izolează segmentul afectat de pe coloană calculatorul dă mesei procedurile personalizate de decompresie. Aparatul lucrează foarte fin, nu se aude, nu se simte, zona dureroasă fiind decompresată în totalitate. Mesele au un sistem care dozează forţa cu care trebuie să se apese zona bolnavă, se calculează un dozaj precis, masa începe să facă flexie - extensie cu diferite viteze, amplitudine laterală, stânga sau dreapta. Ideea după care se ghidează medicul este că pacienţii trebuie să vindece cauza, nu doar durerea în sine.

 

Mesele automate fac manipularea sigură şi fără riscuri.

 

Chiroterapia se adresează tuturor segmentelor coloanei vertebrale. Prin chiroterapie se urmăresc:

» mobilizarea fiecărui segment discovertebral;

» redarea elasticităţii ligamentelor;

» redresarea microcirculaţiei;

» îmbunătăţirea hidratării discale;

» reducerea subluxaţiilor vertebrale;

» corectarea axului vertebral.

Chiroterapia, alături de decompresia tridimensională a vertebrelor, reprezintă «standardul de aur» în tratamentul nechirurgical al afecţiunilor coloanei vertebrale. Chiroterapia se face pe mese speciale automate, ce fac manipularea sigură, exactă şi fără riscuri.

 

Indicatiile sunt: sindromurele clinice dureroase cervicale si lombare de origine mecanica, acute sau crornice, determinate de afectarea discului, ligamentelor sau a masei musculare, radiculargiile de origine vertebrala .

 

Contraindicatiile sunt: hiperalgii cervicale sau lombare, prezenta unor fenomene neurologice nete sau a unui sindrom dural foarte accentuat, prezenta unor devieri vizibile ale coloanei (cifoze, scolioze), persoanelor mai in varsta de 60 de ani, persoanelor cu un sistem nervos labil, anxioase.

 

Senzatia de ameliorare sau disparitia durerii sub tractiune este indicatorul cel mai bun al aplicarii unei tehnici corecte.

 

Durata tratamentului este de la 10 pana la 30 de minute, in functie de regiunea tratata.

"));

© S.C. Fiziomedica S.R.L. 2016, IAŞI, Şoseaua Arcu nr.5, Bl. F4, sc.B, parter, Telefon: 0232-255.294, office@fiziomedica.ro